Onze projecten

Het Huis zal meerdere innovatieve projecten opzetten voor een nieuwe koers in de kinder- en jeugdpsychiatrie.  Hieronder zetten wij onze projecten uiteen.

  • Theaterproject – samenwerkingsproject tussen theatermaakster Alexandra Broeder, De Toneelschuur Haarlem, Museum van de Geest en Het Dolhuys. Meer informatie volgt, het project staat nog in de steigers maar zal gaan lopen vanaf september 2021! Zie Jongeren op de planken voor herstel, een ontmoeting tussen psychiatrie en de samenleving, over eerdere gelijkwaardige samenwerkingsprojecten met deze theatermaakster!
  • Podcast serie ‘Hoe de GGZ verandert’ – samenwerkingsproject Carlijn Welten & Floortje Scheepers, hoogleraar innovatie GGZ van het UMC Utrecht. Het Huis zal een tweede seizoen van ‘Hoe de GGZ verandert’ gaan opnemen om de praktijk van innoveren in de kinder- en jeugdpsychiatrie naar buiten te brengen en de beweging van omdenken massa te geven.

Om deze projecten te kunnen financieren hebben wij Stichting De Kleine Zolder opgezet. Via deze Stichting spreken wij fondsen, subsidies en weldoeners aan die ons helpen innovatie mogelijk te maken. Voor meer informatie zie
www.dekleinezolder.nl.