Vergoeding en contracten

Ben je jonger dan 18 jaar?

Met de gemeentes Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Zandvoort en met regio Holland- Rijnland hebben we een contract. Ben jij jonger dan 18 jaar en woon jij in één van deze gemeentes dan kun je bij ons, als dit passend is, in behandeling komen. Woon je in een andere gemeente dan is het wat minder makkelijk om bij ons in behandeling te komen. Neem in dat geval contact op met je eigen gemeente of huisarts om te bespreken of dit toch mogelijk is. 

Ben je ouder dan 18 jaar?

Ben jij 18 jaar of ouder dan betaalt de zorgverzekeraar jouw behandeling. Omdat we een startende instelling zijn hebben we nog geen contracten met zorgverzekeraars (lang verhaal, leggen we je wel een keer uit mocht je dit willen weten). Dit betekent dat we maar een deel van de behandeling betaalt krijgen van de verzekeraar. We vragen dan ook aan jou en je gezin om de rest van dit bedrag zelf te betalen. Mocht dit om welke reden dan ook niet kunnen dan zullen we het hier over hebben. Het Huis kan namelijk voor een beperkt aantal huisgenoten en hun steunsysteem de behandeling uit eigen portemonnee betalen. 

Afspraak gemist zonder afmelding

Mocht je een afspraak bij ons hebben maar kom je niet opdagen zonder dat je je 24 uur van tevoren hebt afgemeld, dan brengen we de kosten van die afspraak bij jou in rekening. Dit doen we omdat we de tijd waarin we met jou zouden praten niet vergoed krijgen als jij afwezig bent. We hadden in die tijd dan graag iemand anders willen helpen. Mocht er een goede reden zijn waardoor je je niet hebt kunnen afmelden dan gaan we hier natuurlijk over in gesprek.